Selskapet

Thoro Betotech AS

Organisasjonsform: Aksjeselskap (AS)
Organisasjonsnummer: 888 648 402
Daglig leder: Frode Mønnich

Linker:
Brønnøysundregistrene
Thoro Internasjonalt

Thoro Betotech AS eier salgsrettighetene til Thoro produktene i Norge. Vår hoveddistributør er Gulv og Tak AS

Høydepunkter
 

  • Thoro produktene er en av verdens eldste og største innen produktutvikling og produksjon av produkter for vanntetting, beskyttelse, reparasjon og diverse spesialarbeider forbundet med mur og betong,
  • Spesialrådgiver for utbyggere, entreprenører og offentlige etater 
  • Thoro produktene har spesiell fokusering på brukervennlige produkter og aktuelle egenskaper for å løse oppgaver kvalitetsriktig, effektivt og økonomisk for brukere og sluttkunde.
Thoro produktenes historie
Thoroproduktenes opprinnelse går tilbake til 1912 da grunnleggeren Edvard H. Canon, sammen med broren Benjamin fant opp Thoroseal, Waterplug og Quickseal. Renomme om egenskap og kvalitet spredte seg og med det etterspørsel. Det ble derfor startet en fabrikk og salg til andre, men kun til godkjente entreprenører. Den store ekspansjonen både i USA og med eksport skjedde i 60 årene, og da med produksjon i 3 fabrikker, styrt via et hovedkontor i Miami.

På dette tidspunkt var Thoros vanntettingsrenomme så viden kjent at de ble trukket inn også konsulenter og problemløsere over hele verden. Dette skjedde også på andre relaterte arbeidsområder, og i dag er mange av våre produkter nærmest bestillingsoppdrag fra spesielle problemstillinger/kundeoppdrag. Midt på 70 tallet var også eksport til Europa så stor at det ble bestemt å etablere egen fabrikk og salgsorganisasjon i Europa.

Thoro - eller rettere sagt Standard Dry Wall Products Inc. som var firmanavnet i USA, var under samme eierforhold frem til 1973 da det ble solgt til Beatrice Food Company. I 1985 kjøpte ICI selskapet og solgte det igjen videre til Harris Specialty Chemicals i begynnelsen på 90 året. Thoro ble videre solgt i 1999 til MBT (Master Builders Technology), en divisjon i Degussa som nylig har videresolgt det til BASF Construction Chemicals, dagens eier.

Thoroproduktenes opprinnelse går tilbake til 1912 med Waterplug for fuger, sår o.l. samt direkte lekkasje, Thoroseal for tetting av flater og Quickseal (en "fortynnet" Thoroseal) for å gi et finere ytre sjikt. Dette var hele spekteret frem til 1931 da en også fikk Dry Joint for reparasjon/tetting av fuger i murverk og i 1940 Thorite for betongreparasjon, flikking etc. Produksjon av maling, Thorosheen og impregnering startet i begynnelsen på -50 årene. Så noe senere kom produkter for gulv- og andre problemstillinger.

Flere av dagens produkter er fremkommet som "spesialbestilling" fra kunder, spesielt fra diverse US Federale og statlige departementer som for eksempel Thorosheen, Roadpatch og Thorogrip. Den store produktutviklingen mot dagens produktspekter er grunnet den forskning rundt armert betong som tok av i -80 årene, og som bl.a. har fremskaffet Structurite serien, Thorolastic etc.

 
                                                                         

 

Våre tjenester

1) Tilstandsundersøkelser og vedlikeholdsanbefalinger 
2) Ettersyn og vedlikeholdsprogram
3) Byggesøknader og bygningskontroll 
selskapet
bilde2
bilde3
bilde4
bilder5
bilde6
Velkommen til Thoro Betotech AS 
Thoroproduktenes opprinnelse går tilbake til 1912 da grunnleggeren Edvard H. Canon, sammen med broren Benjamin fant opp Thoroseal, Waterplug og Quickseal. Renomme om egenskap og kvalitet spredte seg og med det etterspørsel. Våre produkter er interessante for bedrifter innen bygg og anlegg, entrepenører, offentlige foretak og andre håndverker bedrifter. Thoro produktene er meget velegnet til betong reparasjon, vanntetting og betong & mur vedlikehold.
Våre kunder 
ThoroBetotech AS
Kjelsbergsvingen 18, 4050 Sola
Telefon: 948 02 133